Loading...
Calls: Montenegro2023-03-07T16:08:39+01:00

JOIN ONE OF THE LEARNING MOBILITY OPPORTUNITIES FOR YOUR COUNTRY

Click here to read Students Mobility calls

Click here to read Job Shadowing call

Click here to read Summer School call

Click here to read FAQ


Students Short Term Mobility –  1 month mobility – Over 16 years

Odobren 2019. godine, projekat INTERVET WB pruža mogućnost za 360 učenika iz svih škola stručnog obrazovanja/pružalaca stručnog obrazovanja i prakse iz 6 država Zapadnog Balkana (Albanija, Kosovo, Crna Gora, Srbija, Sjeverna Makedonija i Bosna), da pohađaju jednomjesečni program stručnog osposobljavanja u inostranstvu. 

Ovim četvrtim pozivom odabraćemo 10 učenika iz svih škola stručnog obrazovanja/pružalaca stručnog obrazovanja i prakse iz Crne Gore da otputuju u junu/julu 2023. godine u sljedeće odredište: Seville (Spain).

Poziv br. 4 projekta INTERVET WB je  ZATVOREN. 

Usled tehničke greske, lista odabranih kandidata je izmijenjena. Slijedi izmijenjena lista odabranih kandidata.

Da bi prihvatili stipendiju, učenici dobitnici obavezno popunjavaju zdravstveni obrazac i takođe prilažu ugovor o mobilnosti koji potpisuje i roditelj/ zakonski staratelj. 

Zajedno sa Ugovorom o mobilnosti, od učenika se traži da podnesu dvostrano fotokopiranu ličnu kartu roditelja/zakonskog staratelja. 

Dokumenta moraju biti podnijeta do petka 10. marta 2023 u 12:00 podne u suprotnom će studenti automatski izgubiti pravo na stipendiju.

Arhiv:

tekst konkursa Short Term Call n. 01/2021;

tekst konkursa Short Term Call n. 02/2022

tekst konkursa Short Term Call n. 03/2022

tekst konkursa Short Term Call n. 04/2023


Job Shadowing

Odobren 2019. godine, projekat INTERVET WB pruža mogućnost za 36 nastavnika ili članova administrativnog osoblja / menadžera iz svih škola stručnog obrazovanja / pružalaca stručnog obrazovanja i prakse / VET Centra, iz 6 država Zapadnog Balkana (Albanija, Kosovo, Crna Gora, Srbija, Sjeverna Makedonija i Bosna), da učestvuju u programu stručnog usavršavanja u trajanju od 5 dana + 2 dana za putovanje.

Ovim trećim pozivom odabraćemo broj 3 nastavnika / zaposlenih iz svih škola stručnog obrazovanja / pružalaca stručnog obrazovanja i prakse / VET centra iz Crne Gore koji u oktobru 2022. godine učestuvuju na Job Shadowing koji će biti održan na Malti (Paola).

Konkurs Intervet Staff Crna Gora Call n. 3/2022 je sada ZATVOREN. 

Ovde možete pronaći spisak izabranih nastavnika / zaposlenih u školi.

Da bi prihvatili stipendiju, studenti-dobitnici moraju da popune obrazac o zdravlju i da u prilogu pošalju Ugovor o mobilnosti potpisan od strane roditelja/zakonskog staratelja.

Uz Ugovor o mobilnosti dostavite i kopiju pasoša.

Dokumenti moraju biti podneti do ponedeljka, 13. juna u 12.00 (podne), u suprotnom će izabrani kandidati automatski izgubiti pravo na grant.

Konkurs možete preuzeti ovdje.


Summer School – the Netherlands, Dordrecht (Da Vinci College)

Odobren 2019. godine, projekat INTERVET WB pruža mogućnost za 36 nastavnika ili članova administrativnog osoblja/menadžera iz svih škola stručnog obrazovanja/pružalaca stručnog obrazovanja i prakse/VET Centra, iz 6 država Zapadnog Balkana (Albanija, Kosovo, Crna Gora, Srbija, Sjeverna Makedonija i Bosna), da učestvuju u programu stručnog usavršavanja u trajanju od 5 dana.

Ovim trećim pozivom odabraćemo broj 2 nastavnika/zaposlenih iz svih škola stručnog obrazovanja/pružalaca stručnog obrazovanja i prakse/VET centra iz Crne Gore koji u aprilu 2023. godine učestuvuju na Summer School koja će biti održan u Holandiji (Dordrecht – Da Vinci College).

Ovdje možete vidjeti ko su odabrani kandidati.

Da bi prihvatili grant, podnosioci prijava-dobitnici obavezno popunjavaju Zdravstveni obrazac i takođe prilažu Ugovor o Mobilnosti, popunjen i potpisan.

Dokumenta moraju biti podnijeta do ponedeljka 6. februara 2023. u 12:00 (podne) u suprotnom će kandidati automatski izgubiti pravo na stipendiju.


FAQ za obuku učenika srednjih stručnih škola

Imate li neko pitanje o mobilnosti za učenike? Molimo vas da prvo pročitate naše Frequently Asked Questions


LATEST ARTICLES

Learning mobility from Western Balkans

CHANGE YOUR LIFE TODAY

Check out the open call for your country and leave for a training experience that you will never forget!

Go to Top