Loading...
Calls: Republic of North Macedonia2020-11-24T09:32:52+01:00

JOIN ONE OF THE LEARNING MOBILITY OPPORTUNITIES FOR YOUR COUNTRYClick here to read Students Mobility call

Click here to read Job Shadowing call

Click here to read Summer School call

Students mobility – Мобилност за ученици во ССО

Проектот INTERVET WB, кој е одобрен во 2019, ќе им овозможи на 360 ученици од сите стручни училишта од 6-те земји од Западен Балкан (Албанија, Косово, Црна Гора, Србија, Северна Македонија и Босна) да искусат 1-месечена пракса во странство. Во овој прв повик ќе одбереме 11 ученици од сите стручни училишта во Република Северна Македонија кои заминуваат во Јуни 2021 година за следнава дестинација: Франција

Дали сакате да ја поднесете вашата апликација?

ВНИМАНИЕ! РОКОТ ЗА АПЛИКАЦИИ НА ОВОЈ ПОВИК Е ПРОДОЛЖЕН ДО 7МИ ДЕКЕМВРИ

Прво, не заборавајте да го прочитате целиот текст на повикот. Можете да го преземете овде.

Првиот чекор за учество во 1-от Повикот за апликации е да се регистрира училиштето на веб-страницата преку овој формулар(Прашајте го вашето училиште). Најдете го списокот на училишта што веќе се регистрирани тука.

Исто така ќе ви требаат:

– адреса на Gmail (не знаете како да направите? Кликнете овде)

– скениран валиден документ за лична идентификација (ВИЗА, пасош или дозвола за престој: во зависност од земјата)

– ажурирано CV на англиски јазик (не знаете како да го напишете? Преземете го нашиот водич).

– видео до 1 минута каде ќе ни кажете: „зошто сакате да учествувате и кои задачи сакате да ги извршувате во вашата компанија домаќин во странство“

Спремни да одите? Кликнете овде за да го пополните формуларот за апликација.

Запомнете дека вашиот код на повик е: INTERVET STUDENTS_North Macedonia 1/2020


Job Shadowing

Проектот INTERVET WB, кој е одобрен во 2019 и финансиран од Европската комисија, ќе им овозможи на 54 наставници/вработени од сите средни стручни училишта во 6-те земји од Западен Балкан (Албанија, Косово, Црна Гора, Србија, Северна Македонија и Босна) да искусат 7-дневна пракса во странство. Во овој прв повик ќе одбереме 3 вработени/наставници од сите средни стручни училишта во Северна Македонија кои ќе започнат со пракса во Октомври 2020 во Холандија. 

програма – тука.

Повикот INTERVET WB Job Shadowing бр.1 сега е ЗАТВОРЕН. Списокот на избраните учесници ќе биде достапен наскоро.

Тука ќе ги најдете избраните учесници.

За да ја прифатат стипендијата, да го пополнат Здравствениот образец достапен овде, приложувајќи го Договорот за мобилност пополнет и потпишан.

Документите мора да бидат доставени до  13/07/2020 10:00 часот, во спротивно учесниците автоматски ќе ја изгубат стипендијата.


Summer School

Проектот INTERVET WB, кој е одобрен во 2019 и финансиран од Европската комисија, ќе им овозможи на 36 наставници/вработени од сите средни стручни училишта во 6-те земји од Западен Балкан (Албанија, Косово, Црна Гора, Србија, Северна Македонија и Босна) да искусат 7-дневна пракса во странство. Во овој прв повик ќе одбереме 3 вработени/наставници од сите средни стручни училишта во Северна Македонија, кои ќе учествуваат во првата онлајн летна школа.

програма – тука

Повикот INTERVET WB Summer school бр.1  сега е ЗАТВОРЕН. Тука ќе ги најдете избраните учесници.

LATEST ARTICLES

Learning mobility from Western Balkans

ALL ARTICLES

CHANGE YOUR LIFE TODAY

Check out the open call for your country and leave for a training experience that you will never forget!

CALLS
Go to Top